Van China tot Zweden: 11 Pre-slaapgewoonten beoefend in verschillende delen van de wereld

Kun je niet slapen, ook al ben je moe en slapeloos? Of krijg je uiteindelijk moe en in slaap vallen, maar je slaap is rusteloos en voortdurend splijten? U weet waarschijnlijk de moeite van het zoeken naar Slaapoplossingen in het midden van de nacht, hoe dan ook. Hoewel er geen one-size-fits-all oplossing voorstel, culturen over de hele wereld hebben hun eigen manieren gevonden om een betere kwaliteit en gezondere slaap te krijgen. We hebben een aantal van de methoden die worden gebruikt door verschillende culturen voor een betere kwaliteit slaap voor u opgesomd. Wij wensen u veel leesplezier.

De vrucht van China ‘ s speciale voetbad en slaap-brengende
Voetbad
Acupuncturist Debbie Kung is van mening dat het voetbad het limbische systeem ontspant, het lichaam ontspant en het voorbereidt op slaap. Deze applicatie is nogal een populaire methode in China. De Chinezen laten hun voeten graag rusten in warm water elke avond voordat ze naar bed gaan. Zij geloven dat een voetbad de vermoeidheid van de dag kan wegnemen en een goede nachtrust kan brengen. Voetbad heeft een zeer lange geschiedenis in China. Bijvoorbeeld, de oudste Chinese geneeskundeklassieker “de innerlijke Canon van de Gele Keizer”, meer dan 2000 jaar geleden geschreven, spreekt over het belang van voetgezondheid. Deze methode is een geweldige manier om te ontspannen, kalmeren uw vermoeidheid en genieten van de voordelen van warm water therapie. Als je van voetbaden en spa pedicures houdt, moet je dit zeker proberen. Alles wat je nodig hebt is een badkuip of een kleine plastic container. U kunt uw warm water versieren met verschillende ontspannende ingrediënten zoals:

Epsomzout
Lavendel
Schillen van vruchten
Muskusgras
Jujube-vruchten
Jujube fruit kalmeert de geest en emoties en ontspant de ziel. Het wordt aanbevolen voor een diepe, gezonde slaap. “Jujube bevat chemicaliën die gevoelens van stress onderdrukken en tegelijkertijd ontspanning bevorderen”, zegt acupuncturist Jamie Bacharach. Deze chemicaliën kunnen ook helpen bij het verlengen van de slaaptijd. in een klinische studie uitgevoerd in 2020, 106 postmenopauzale vrouwen kregen 250 mg jujube capsules tweemaal daags gedurende 21 dagen. In vergelijking met de controlegroep werd geconcludeerd dat jujube een positief effect heeft op het verbeteren van de slaapkwaliteit en kan worden aanbevolen als een nuttig kruidenmiddel.

Kruidengeneeskunde van India
Winterkers, een van de belangrijkste planten van de Ayurvedische geneeskunde, de traditionele geneeskunde van het Indiase subcontinent, wordt al duizenden jaren gebruikt. Winter cherry vermindert stress en angst en wordt gebruikt om de behandeling van psychische gezondheidsgerelateerde symptomen te ondersteunen. Bovendien vermindert winterkers de tijd van in slaap vallen, waardoor een betere slaap en kwaliteit van leven wordt geboden. Studies tonen aan dat winterkers een “klein maar significant” effect op de slaap heeft, vooral voor degenen die zijn gediagnosticeerd met slapeloosheid.

Zweden ‘ s pre-sleep drankje en favoriete vleesgerecht
Pap drank Valling
In Zweden wordt aangenomen dat het drinken van Valling vlak voor het slapengaan de slaapkwaliteit verbetert. Valling is een warme papdrank met melk en haver. Deze melk graandrank, rijk aan voedingsstoffen en stevig, gemaakt van gemalen haver en koemelk, wordt vaak gegeven aan baby ‘ s en jonge kinderen. Warme melk is een van de meest voorkomende aanbevelingen voor een diepe slaap.

Hertenvlees
Een ander populair slaapvoedsel in Zweden is hertenvlees. Volgens het Amerikaanse Ministerie van Landbouw, hert bevat meer eiwit en tryptofaan dan andere soorten vlees. Volgens een studie kunnen tryptofaansupplementen, vooral meer dan 1 gram, helpen slapen.

Geef een antwoord