Slechts 4 CC.AA geen beperkingen van toepassing op oudejaarsavond

Slechts vier Spaanse regio ‘ s zullen geen beperkingen toepassen op de volgende oudejaarsavond: Madrid, Castilla-La Mancha, Castilla y León en Extremadura. Het zijn zeer verschillende gemeenschappen, zowel in bevolkingsdichtheid als in strategieën om de opmars van covid inherent aan de zesde golf en de verspreiding van de Omicron variant te stoppen, zelfs in de autonome regeringspartij. Zij komen in dit opzicht echter overeen zoveel mogelijk vrijheid te geven voor de komende data.

Deze gemeenschappen zullen aanstaande vrijdag een scenario presenteren dat radicaal verschilt van dat van gemeenschappen als Catalonië, een van de meest restrictieve, dat zelfs de avondklok heeft ingevoerd, de sluiting van het nachtleven en de vermindering van het aantal mensen die elkaar kunnen ontmoeten tot 10.

Ondanks dezelfde strategie verschillen de epidemiologische indicatoren echter ook radicaal tussen deze vier gemeenschappen. In deze zin, als je deel uitmaakt van de basis van alle Spaanse regio ’s hebben ervaren een exorbitante stijging van infecties in de afgelopen weken, Castilla – La Macha is een van de regio’ s met de laagste AI in de afgelopen 14 dagen worden gepresenteerd, 1.064,82 gevallen per 100.000 inwoners, en slechts 2 nieuwe gevallen ontdekt op de vorige dag, volgens de laatste gegevens van het Ministerie van Volksgezondheid.

Het is ook een van degenen die lijdt aan de laagste ziekenhuisdruk als gevolg van covid, omdat de bezetting van bedden in de fabriek is 5,11% en 14,57%, in het geval van ICU. Echter, mortaliteit is de hoogste in de hele staat, met een percentage van 2,4 procent en 17 doden in de afgelopen 7 dagen.

Met 5.745 nieuwe gevallen in de afgelopen uren en een IA14 van 1.941,78 gevallen, Castilla y León is een van de slechtste indicatoren van de staat in termen van AI, hoewel de bezetting van ziekenhuisbedden, met 7,98%, relatief zelfs boven het gemiddelde ligt. Een ander geval is dat van de bezetting van de IC, want met een bezetting van 23,43% is het de op drie na hoogste van de staat, na Catalonië, de Valenciaanse Gemeenschap, Melilla en Baskenland.

Met betrekking tot de sterfte, het is op de derde plaats, samen met Aragon, achter Castilla-La Mancha en Asturië met een 2% sterftecijfer en 19 doden in de afgelopen dagen.

Extremadura daarentegen geeft een relatief ander beeld. Met een AI14 van 1.566, 47 en 2.495 nieuwe infecties, is de hoge AI marker gerechtvaardigd in de kleine populatie van de gemeenschap, die verre van de meest bevolkte. Niettemin is Extremadura de gemeenschap die de laagste ziekenhuisdruk ervaart, aangezien er slechts een hospitalisatiepercentage is van 2,89%, en 3,63% in het geval van intensive care.

Wat de mortaliteit betreft, ligt deze indicator in de regio iets boven het gemiddelde, met 1,6% en 4 sterfgevallen in de afgelopen 7 dagen.

Tenslotte heeft Madrid, volgens de laatste gegevens,meer dan 17.000 nieuwe infecties geregistreerd in de laatste uren en een IA14 van 2.018.07 8, de vierde grootste in de staat. Op het niveau van het ziekenhuis, echter, de gemeenschap van de hoofdstad blijft rond het gemiddelde. In deze zin is het iets hoger in termen van ziekenhuisopnames in de fabriek, met 9,44% en iets lager met betrekking tot de ICU-bezetting, met 18,55%.

Wat de sterfte in de Gemeenschap betreft, zijn er in de afgelopen 7 dagen slechts 3 doden gevallen en blijven precies op het Spaanse gemiddelde (1,5%).

Geef een antwoord