Onderwijs, gezondheidszorg en universiteiten zetten zich in om normaal na Kerstmis terug te keren naar de klas

Met alle epidemiologische indicatoren staat de overheid voor een nieuw dilemma, een nieuwe uitdaging waarvoor ze weinig tijd heeft om te beslissen: de terugkeer van studenten naar scholen na Kerstmis. Na tijdens de eerste stadia van de pandemie werd besloten om kinderen, adolescenten en universiteitsstudenten uit de buurt van de klaslokalen te houden, met de opmars van de vaccinatie verordende de regering opnieuw de terugkeer naar de klaslokalen van scholen, instituten en universiteiten.

Echter, de zesde golf en de verspreiding over het grondgebied van de Omicron variant heeft in een zeer korte tijd de infecties exponentieel verhoogd, waardoor deze vraag is gerezen tot de rang van urgent, vooral in het geval van de kleinste, omdat de meeste de vaccinatiecyclus nog niet hebben voltooid.

In deze zin, de Minister van Volksgezondheid, Carolina Darias, heeft verduidelijkt dat” presentialidad “is het” model van de regering van Spanje”, in duidelijke verbintenis om deze strategie actief te houden. Hij verklaarde dit categorisch tijdens de persconferentie na de vergadering van de Interterritoriale Raad van gezondheid, waar hij ook verzekerde dat de klaslokalen “veilige ruimtes”zijn.

Hij bedankte ook de coördinatie tussen de gezondheids-en onderwijsautoriteiten van de autonome regio ’s voor het” gewetensvol ” toepassen van de gezondheidsprotocollen, en herinnerde eraan dat ze opnieuw zullen samenkomen om de protocollen die studenten aangaan op 4 januari opnieuw te evalueren.

De autonome regio ‘ s lijken op hun beurt op deze boodschap in te stemmen. Van de autonome regeringen is de boodschap geweest om de normaliteit in de klaslokalen te herstellen, ongeacht de pandemische situatie, zolang de veiligheidsmaatregelen kunnen worden gehandhaafd.

In Andalusië heeft president Juanma Moreno gesproken over de mogelijkheid om semipresentialiteit in te voeren als de alarmniveaus 3 of 4 bereiken en vanuit Madrid heeft de minister van Volksgezondheid, Enrique Ruiz Escudero, gepleit voor een beetje langer wachten om de beslissing te nemen over hoe de “terug naar school” volgende 10 januari zal zijn.

Echter, en ondanks de nuances, de voorlopige boodschap te wachten op de uitkomst van de vergadering is om de aanwezigheid normaal te hervatten zodra de kerstvakantie voorbij zijn.

Geef een antwoord